“Comfort in pregnancy and easier birth”
Comfortabele zwangerschap en een gemakkelijkere geboorte.

Fysiek sterke en goed voorbereide vrouwen heb ik mogen begeleiden in de voorbereiding op de bevalling. Na het CIOS en de A.L.O. ben ik in 2000 fysiotherapie gaan studeren. Vanaf 2006 geef ik ZwangerFit® – lessen in onze fysiotherapie praktijk en toch bleef ik mij verbazen dat bepaalde sterke dames “soepel” door de bevalling heen gingen en andere heel veel obstakels tegen kwamen…..  Er blijkt dus meer nodig te zijn dan fysiek en mentaal sterk en alle informatie die ik tijdens de opleidingen en verschillende zwangerschap cursussen heb gehad.

In juni 2018 kwam ik Spinning Babies® op het spoor. Op 5 juli 2019 heb ik mijn eerste cursusdag bij Jennifer Walker gevolgd. Wat een fantastische ervaring was deze dag! De benadering van Spinning Babies® gaf me zoveel inzicht wat voor moois er kan gebeuren als je meer ruimte kan maken in je buik en bekken. Veel plezier, energie en kennis gaf deze cursus. Vervolgens heb ik de foundation BIA Doula opleidingsdagen gevolgd, om nog meer kennis te vergaren over de geboorte en wat het met mij en andere vrouwen doet.

Daarna kwam de aankondiging van de eerste Europese Spinning Babies ® Parent Class Educator training in Den-Haag op Facebook voorbij. Samen met Laura van der Beek heb ik een fantastisch benadering op de zwangerschap en de bevalling mogen leren van Gail Tully (oprichtster van SB®).

Zelf moeder worden was het moment van diepe interesse in zwangerschap gerelateerde klachten. Vanaf 2005 beleef ik veel plezier aan het begeleiden en “onderwijzen” van zwangere en dames die zijn bevallen. De transitie van vrouw naar moeder, met alle fysieke en mentale pieken en dalen, is een bijzondere periode om deel van te mogen zijn. Door vanuit verschillende invalshoeken naar de klachten te kijken kan ik vele “tools” inzetten om tot een juiste oplossing te komen. Hierdoor kan je je zwangerschap prettiger ervaren en dat neem je zeker mee richting je bevalling en het prille moederschap.

De Parent Class met je partner is een hele fijne voorbereiding op je bevalling en kan zorgen voor een optimale balans in je lichaam en vooral je bekken. Hierdoor geef je je baby de kans goed in te dalen en soepel ter wereld te komen!

Dames die veel sporten of een topsport achtergrond hebben, voor de eerste keer zwanger zijn of een pittige bevallingservaring achter de rug hebben….ik gun je deze informatie! Leer wat je zelf en samen met je partner voor bewegingen en houdingen in kan zetten.

Laat je verrassen en geniet van de kennis en oefeningen die we jullie kunnen leren in deze bijzondere periode van jullie leven!

Aanmelden voor Spinning babies ® Parent class?

Aanmelden kan via sylvia@fysiotherapiemuda.nl.
Vermeld je naam, gewenst datum van de workshop en je uitgerekende datum.