“Comfort in pregnancy and easier birth”
Comfortabele zwangerschap en een gemakkelijkere geboorte.

Als jong meisje wilde ik graag een goede turntrainster worden. Ik ging jong vanuit Langedijk op kamers om in Heerenveen het CIOS te volgen met specialisatie turnen.  Vele jaren mocht ik werken met (top) turnsters in de TurnSchool Heerenveen. Na het CIOS heb ik de Academie Lichamelijke opvoeding in Groningen gevolgd. Coaching was mijn afstudeerrichting op de A.L.O. Als turntrainster ben ik in 2000 uitgeroepen tot coach van het jaar van de KNGU. Dit doordat ze mij bepaalde pedagogisch didactische kwaliteiten toeschreven binnen de top turnsport in Nederland.

Met veel bevlogenheid heb ik dit gedaan tot ik een switch naar de studie fysiotherapie maakte. Van het turnen nam ik afscheid en ging verder met het opzetten van een praktijk voor Fysiotherapie nadat ik na mijn eerste bevalling een zeer uitgebreide trombose had opgelopen. Sportvrouw als ik was (in 2004 de Herbalife Ultimate Fitness Challange gewonnen op Curaçao)  kreeg ik toch in mijn kraambed een soort kramp in mijn onderbeen en een dag later in mijn andere bovenbeen. Uiteindelijk net op tijd naar het ziekenhuis gegaan waar trombose werd vastgesteld. Hierdoor kon ik mijn sport en actieve werk als sportinstructeur niet meer uitvoeren. Het heeft maanden geduurd voordat ik weer langer achter elkaar kon lopen en de roze wolk na mijn eerste zwangerschap was voor een groot deel grijs.

De afgelopen 12 jaar heb ik samen met mijn man (en ondertussen 4 zonen) een prachtige praktijk voor fysiotherapie opgebouwd. De start daarvan waren de Zwanger & Fit lessen, nu de YVLO-ZwangerFit®-lessen. Ondertussen 3 per week en 1 nagym, samen met fantastisch lieve collega’s.

In juni 2018 kwam ik SpinningBabies® op het spoor en op 5 juli 2019 heb ik mijn eerste cursusdag bij Jennifer Walker gevolgd. Wat een fantastische ervaring deze dag! De benadering van SpinningBabies® omarm ik volledig, het voelde alsof ik weer in de turnhal met mijn turnstersgroep aan het werk mocht. Zoveel plezier, energie en ontspanning gaf mij deze cursus. Vervolgens heb ik de foundation BIA Doula opleidingsdagen gevolgd, om nog meer kennis te vergaren over de geboorte en wat het met mij en andere vrouwen doet.

Daarna kwam de aankondiging van de eerste Europese SpinningBabies®Parent Educator training in Den-Haag op Facebook voorbij. DAT was wat ik wilde volgen. Ik schreef me direct in! Ik appte Laura van Beek (omdat ik op hetzelfde moment een praktijk in Langedijk was gestart en haar vanaf dat moment kende en het zeer goed klikte al die jaren), en ook zij meldde zich aan. Samen hebben we een fantastisch vernieuwende benadering op de zwangerschap en de bevalling mogen leren van Gail Tully (oprichtster van SB®). 4 dagen overdag cursus en in de avond samen sparren over het opzetten van de SpinningBabies® Parent Class. De 3 uur durende workshop met partner is een top voorbereiding op je bevalling en kan zorgen voor een optimale balans in je lichaam en vooral je bekken. Hierdoor geef je je baby de kans goed in te dalen en soepel ter wereld te komen!

Onze missie is zoveel mogelijk zwangere en hun partners  voor te bereiden op de bevalling d.m.v de SpinningBabies® benadering. Laat je verrassen en geniet van de kennis en oefeningen die we jullie kunnen leren in deze bijzondere periode van jullie leven!

Aanmelden voor Spinning babies ® Parent class?

Aanmelden kan via sylvia@fysiotherapiemuda.nl.
Vermeld je naam, gewenst datum van de workshop en je uitgerekende datum.