Welkom bij ZwangerFit®Muda

ZwangerFit®
De zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, verloopt beter bij een goed getraind en soepel lichaam. De juiste balans vinden zowel fysiek als mentaal.

ZwangerFit® is méér dan alleen training.
ZwangerFit® Muda wordt vanaf 2006 gegeven in Noord-Scharwoude. Woon je de omgeving van Langedijk, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Nieuwe Niedorp, Obdam, Schagen of Alkmaar? Je bent van harte welkom.

Opbouw van het ZwangerFit® programma

De groepslessen ZwangerFit® zijn verdeeld in drie blokken. Eerst is er aandacht voor de warming-up en de fitheidstraining door cardio-apparatuur te gebruiken ter verhoging van de conditie. Daarna wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren.

Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt gebruik gemaakt van basiselementen uit de fitness, waarbij muziek als ondersteuning.

De groepstraining wordt optimaal afgestemd op het individuele niveau. De les zal afgesloten worden met een cooling-down, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of bekkenbodemoefeningen.

Er worden 4 informatie lessen aangeboden:

 • Houding & bewegen tijdens zwangerschap
 • Bekken & bekkenbodem
 • De bevalling
 • Periode na de bevalling “ontzwangeren”

Elke les duurt een uur en zal bestaan uit theorie in afwisseling met praktijk. We proberen je de theorie eigen te maken door te leren voelen hoe je lichaam werkt in die bepaalde les. Tijdens deze lessen is voldoende ruimte om je vragen te stellen wat we aanmoedigen te doen. Door onderbouwde informatie te krijgen zal je merken dat je veel vertrouwen geeft tijdens je zwangerschap en in voorbereiding op je bevalling. Je kan je intekenen voor de les op de intekenlijst in de praktijk of door je aan te melden via admin@fysiotherapiemuda.nl

Er worden tegenwoordig veel avonden georganiseerd dat je je partner mee kan nemen, de partneravond van de verloskundige, het ziekenhuis, borstvoeding etc. Dit om ook de partner optimaal in de voorbereidingen te kunnen betrekken. Wij hebben ons geschoold in een unieke partneravond: de SpinningBabies® Partner Class. Deze workshop wordt gegeven door een verloskundige en een fysiotherapeute samen. Zij zorgen er voor dat jij en vooral ook jouw partner optimaal voorbereid wordt. Voor alle informatie klik je hier.

Ook na je bevalling zijn we er voor jou. Je bent moeder geworden en dat is een grote verandering in je leven. Waar je eerst alleen jezelf had om alles voor te regelen is er nu een prachtig mooi kindje waar je elke minuut van de dag aan kan denken, voor kan zorgen maar ook zorgen om kan maken, dingen voor mag regelen….

Daarom bieden we jou de volgende 2 mogelijkheden: MamaFit ®

Tijden en dagen van de trainingen

Maandag

 • 19:00 – 20:00 uur

Maandag

 • 20:10 – 21:10 uur

Donderdag

 • 19:00 – 20:00
Schema info avonden 2020 Maandag of donderdag 20:10 – 21:10 uur
Houding & beweging 6 jan – 23 mrt – 15 jun
Bekken en bekkenbodem 30 jan – 9 apr – 2 jul
De bevalling 10 feb – 4 mei – 20 jul
Periode na de bevalling “ontzwangeren” 5 mrt – 28 mei – 6 aug
Partner workshop avond:
SpinningBabies® Parent Class
31 jan – 28 feb – 27 mrt – 24 apr – 29 mei – 26 jun

Kosten

Je kan je eigen zwangerschapspakket samenstellen! Wil je trainingen en alleen de partnerworkshop SB®PC, of alleen trainingen of 4 informatie avonden misschien wel gewoon alle informatie dus het complete pakket? Alles is mogelijk vanaf 2020 ook alleen de informatie avonden bij wonen, zo kies je wat voor jou je partner en je kindje het beste voelt!

Kijk hieronder voor de opbouw van de kosten:

ZwangerFit® keuze abonnementen per maand 4 infolessen SB®PC
ZF Basis € 41,77
ZF Plus € 41,77 € 40,-
ZF Compleet € 41,77 € 40,- € 99,-
Proefles Gratis

Kosten voor alleen informatielessen:
ZwangerFit® 4 informatielessen: € 49,00
ZwangerFit® 4 informatielessen + partnerworkshop SB®PC: € 160,00

Vele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van deze YVLO-ZwangerFit® trainingen . De volgende link geeft een blik op de vergoeding die de zorgverzekeraar geeft per polis.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

U kunt vanaf 12 weken zwangerschap deelnemen.

NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Waarom is ZwangerFit® goed om te doen?

Getrainde maar juist ook ongetrainde dames hebben veel profijt van de lessen en de deskundigheid van de docente tijdens hun zwangerschap. Er verandert heel veel in het lichaam en bij startende klachten kunnen de docenten direct advies en ondersteuning geven. Het effect van de lessen kan zijn dat zwangere:

 • Langer kunnen doorwerken

 • Meer energie krijgen en behouden

 • Hun lichaam beter “begrijpen”

 • Mentaal sterk en ontspannen zijn

 • Sneller herstellen na de bevalling

Is het veilig?

Zeker! ZwangerFit® is voor zowel u als uw kind een veilige manier van bewegen. Onze YVLO-ZwangerFit® geschoolde en Netwerklid-docenten Sylvia Muda-Koenis, Renée Beemsterboer-Schoenmakers en Diana Ligthart beantwoorden graag al uw vragen. Zolang er geen complicaties zijn en u zich goed voelt kunt u deelnemen aan de lessen. De meeste zwangere kunnen doorgaan tot aan de bevalling.

MAMAFIT

ZWANGERSCHAP KLACHTEN

Wat zeggen anderen?

De lessen zijn informatief, maar heeft mij ook zeker geholpen in het verloop van mijn zwangerschap. Voor iedere kwaal waar ik last van had, was wel weer een mogelijkheid tot een oefening ter verbetering of houding waar je aan kan denken.

Nancy, Zwangerfit

De lessen waren verschillend en aangepast op zwangere. Als je bepaalde oefeningen niet kon i.v.m. klachten, hadden ze aangepaste oefeningen. Veel nuttige informatie.

Mandy, Zwangerfit

Heel fijn. Veel persoonlijke aandacht. Een ‘schop onder je kont’ als je dat nodig hebt maar er wordt ook juist heel goed om je grenzen gedacht als je te veel doet.

Mieke, Zwangerfit

Langer blijven sporten, oefeningen i.b.v houding tijdens de zwangerschap en tips voor de bevalling en periode daarna. Ruimte voor ontspanning, maar niet zweverig.

B. Rösler Greneling, Zwangerfit

Heel prettig. Het is fijn om te kunnen (blijven) sporten tijdens je zwangerschap. dat voelt goed. De informatie bijeenkomsten vond ik ook erg fijn. Ook de ontspanningsoefeningen en de korte info-stukjes aan het eind van de les.

Danine, Zwangerfit

Van de bijeenkomsten geen gebruik gemaakt. Goede uitleg over de lessen over je lijf en bevalling waarbij de oefeningen goed van toepassing zijn.

Corien, Zwangerfit

Doordat er ook veel aandacht aan het bekken werd besteed, denk ik dat me dat wel heel erg heeft geholpen en nog steeds doet. Daarnaast heb ik me tot het eind van de zwangerschap redelijk fit gevoeld en voelde ik mij na de bevalling ook weer redelijk snel fit. Ik denk dat de lessen hier een groot aandeel in hebben (gehad).

Jette, Zwangerfit

Schrijf je hier in voor ZwangerFit® Muda

Geef  uw gegevens door en wij nemen contact met u op!

  *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.