ZwangerFit2018-11-28T10:34:09+00:00

Welkom bij ZwangerFit®Muda

ZwangerFit®
Zwangerschap heeft meer impact in het leven van een vrouw dan welke andere fysiologische belasting dan ook. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, beter verloopt bij een goed getraind lichaam van de vrouw

ZwangerFit® is een beschermde titel en mag alleen gegeven worden door fysiotherapeuten, die een aparte opleiding hebben gevolgd. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden en trainen van zwangere uit de omgeving van Langedijk, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Nieuwe Niedorp, Obdam en Alkmaar.

Opbouw van het ZwangerFit® programma

De groepslessen ZwangerFit® zijn verdeeld in drie blokken. Eerst is er aandacht voor de warming-up en de fitheidstraining door cardio-apparatuur te gebruiken ter verhoging van de conditie. Daarna wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren.

Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt gebruik gemaakt van basiselementen uit de fitness, waarbij muziek als ondersteuning.

De groepstraining wordt optimaal afgestemd op het individuele niveau. De les zal afgesloten worden met een cooling-down, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of bekkenbodemoefeningen.

Informatielessen:

Binnen het maandabonnement vallen ook onderstaande informatie lessen (na of voor de lessen is er gelegenheid tot training):

Bekijk de tijden

Tijden en dagen

Maandag

  • 19:00 – 20:00 uur

Maandag

  • 20:10 – 21:10 uur

Donderdag

  • 19:00 – 20:00
Informatieles Datum Tijd
Partneravond Vrijdag 23 november 19.30 – 21.00 uur
Periode na de bevalling Donderdag 6 december 19.00 – 19.45 uur
Houding en bewegen Maandag 7 januari 2019 20.00 – 20.45 uur
Bekkenbodem Maandag 4 februari 2019 19.00 – 19.45 uur
Partneravond Vrijdag 1 maart 2019 19.30 – 21.00 uur
De bevalling Donderdag 7 maart 2019 19.00 – 19.45 uur

Kosten

De kosten zijn €42,50 per maand.  Vele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van deze preventieve trainingen . De volgende link geeft een blik op de vergoeding die de zorgverzekeraar geeft per polis.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

U kunt vanaf 12 weken zwangerschap deelnemen.

NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Waarom is ZwangerFit® goed om te doen?

Getrainde maar juist ook ongetrainde dames hebben veel profijt van de lessen en de deskundigheid van de docente tijdens hun zwangerschap. Er verandert heel veel in het lichaam en bij startende klachten kunnen de docenten direct advies en ondersteuning geven. Het effect van de lessen kan zijn dat zwangere:

  • Langer kunnen doorwerken

  • Meer energie krijgen en behouden

  • Hun lichaam beter “begrijpen”

  • Mentaal sterk en ontspannen zijn

  • Sneller herstellen na de bevalling

Is het veilig?

Zeker! ZwangerFit® is voor zowel u als uw kind een veilige manier van bewegen. Onze docenten Sylvia Muda-Koenis, Renée Beemsterboer-Schoenmakers en Diana Ligthart beantwoorden graag al uw vragen. Zolang er geen complicaties zijn en u zich goed voelt kunt u deelnemen aan de lessen. De meeste zwangere kunnen doorgaan tot aan de bevalling.

MAMAFIT

ZWANGERSCHAP KLACHTEN

ZwangerFit®

Zwangerschap heeft meer impact in het leven van een vrouw dan welke andere fysiologische belasting dan ook. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, beter verloopt bij een goed getraind lichaam van de vrouw.

Schrijf je hier in voor ZwangerFit® Muda

Geef  uw gegevens door en wij nemen contact met u op!

*Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.

Contact info

Adres: Anna van Saksen straat 58 Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226-797940

Email: info@fysiotherapiemuda.nl

Fysiotherapie Muda