Welkom bij ZwangerFit®Muda

ZwangerFit®
De zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, verloopt beter bij een goed getraind en soepel lichaam. De juiste balans vinden zowel fysiek als mentaal.

ZwangerFit® is méér dan alleen training.
ZwangerFit® Muda wordt vanaf 2006 gegeven in Noord-Scharwoude. Woon je de omgeving van Langedijk, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Nieuwe Niedorp, Obdam, Schagen of Alkmaar? Je bent van harte welkom.

Opbouw van het ZwangerFit® programma

De groepslessen ZwangerFit® zijn verdeeld in drie blokken. Eerst is er aandacht voor de warming-up en de fitheidstraining door cardio-apparatuur te gebruiken ter verhoging van de conditie. Daarna wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren.

Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt gebruik gemaakt van basiselementen uit de fitness, waarbij muziek als ondersteuning.

De groepstraining wordt optimaal afgestemd op het individuele niveau. De les zal afgesloten worden met een cooling-down, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of bekkenbodemoefeningen.

Informatielessen:

Binnen het maandabonnement vallen ook onderstaande informatie lessen (na of voor de lessen is er gelegenheid tot training):

Bekijk de tijden

Tijden en dagen

Maandag

  • 19:00 – 20:00 uur

Maandag

  • 20:10 – 21:10 uur

Donderdag

  • 19:00 – 20:00
InformatielesDatumTijd
PartneravondVrijdag 8 maart 201919.30 – 21.00 uur
Periode na de bevallingMaandag 18 maart19.00 – 19.45 uur
Houding en BewegenDonderdag 11 april19.00 – 19.45 uur
BekkenbodemMaandag 6 mei20.00 – 20.45 uur
De bevallingMaandag 3 juni19.00 – 19.45 uur

Kosten

De kosten zijn €43,50 per maand.  Vele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van deze preventieve trainingen . De volgende link geeft een blik op de vergoeding die de zorgverzekeraar geeft per polis.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

U kunt vanaf 12 weken zwangerschap deelnemen.

NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Waarom is ZwangerFit® goed om te doen?

Getrainde maar juist ook ongetrainde dames hebben veel profijt van de lessen en de deskundigheid van de docente tijdens hun zwangerschap. Er verandert heel veel in het lichaam en bij startende klachten kunnen de docenten direct advies en ondersteuning geven. Het effect van de lessen kan zijn dat zwangere:

  • Langer kunnen doorwerken

  • Meer energie krijgen en behouden

  • Hun lichaam beter “begrijpen”

  • Mentaal sterk en ontspannen zijn

  • Sneller herstellen na de bevalling

Is het veilig?

Zeker! ZwangerFit® is voor zowel u als uw kind een veilige manier van bewegen. Onze YVLO-ZwangerFit® geschoolde en Netwerklid-docenten Sylvia Muda-Koenis, Renée Beemsterboer-Schoenmakers en Diana Ligthart beantwoorden graag al uw vragen. Zolang er geen complicaties zijn en u zich goed voelt kunt u deelnemen aan de lessen. De meeste zwangere kunnen doorgaan tot aan de bevalling.

ZWANGERSCHAP KLACHTEN

Wat zeggen anderen?

De lessen waren verschillend en aangepast op zwangere. Als je bepaalde oefeningen niet kon i.v.m. klachten, hadden ze aangepaste oefeningen. Veel nuttige informatie.

Mandy, Zwangerfit

Heel fijn. Veel persoonlijke aandacht. Een ‘schop onder je kont’ als je dat nodig hebt maar er wordt ook juist heel goed om je grenzen gedacht als je te veel doet.

Mieke, Zwangerfit

Schrijf je hier in voor ZwangerFit® Muda

Geef  uw gegevens door en wij nemen contact met u op!

*Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.