ZwangerFit®Muda

De zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna verloopt beter bij een goed getraind en soepel lichaam. ZwangerFit helpt je de juiste balans vinden zowel fysiek als mentaal.

Opbouw van het ZwangerFit® programma

De groepslessen ZwangerFit® zijn verdeeld in drie blokken. Eerst is er aandacht voor de warming-up en de fitheidstraining door oefeningen die er voor zorgen dat de hartslag rustig op een hoger niveau wordt gebracht. Dit om de conditie te behouden of te optimaliseren. Daarna richten we ons op versterking en coördinatie van diverse spieren van de romp, armen en benen.

Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken, buik- en rugspieren en de bekkenbodem.

De groepstraining wordt optimaal afgestemd op jouw niveau door verschillende variaties qua moeilijkheid van een oefening aan te bieden. De les zal afgesloten worden met een cooling-down, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of bekkenbodemoefeningen.

Onze team haar passie is zwangerschap! Door jarenlang ervaring en kennis opgedaan te hebben in binnen- en buitenland ben je bij ons op de juiste plek. Elk teamlid heeft haar specialiteit, stel daarom gerust al je vragen over lichamelijke klachten, zwangerschap, bevalling of je angsten. Opdat we je in deze bijzondere periode van je leven, met groot vertrouwen in jezelf de bevalling in kunnen laten gaan.

Zorg voor kleding met verschillende lagen zodat je wat aan of uit kan doen gedurende de lessen. Daarnaast heb je een grote handdoek en een bidon met water nodig.

Er worden 4 informatie lessen aangeboden:

 • Houding & bewegen tijdens zwangerschap
 • Bekken & bekkenbodem
 • De bevalling
 • Periode na de bevalling “ontzwangeren” (Online)

Elke les duurt een uur en zal bestaan uit theorie in afwisseling met praktijk. We proberen je de theorie eigen te maken door te leren voelen hoe je lichaam werkt in die bepaalde les. Tijdens deze lessen is voldoende ruimte om je vragen te stellen wat we aanmoedigen te doen. Door onderbouwde informatie te krijgen zal je merken dat je veel vertrouwen geeft tijdens je zwangerschap en in voorbereiding op je bevalling. Je kan je intekenen voor de les op de intekenlijst in de praktijk of door je aan te melden via admin@fysiotherapiemuda.nl

Er worden tegenwoordig veel avonden georganiseerd dat je je partner mee kan nemen, de partneravond van de verloskundige, het ziekenhuis, borstvoeding etc. Dit om ook de partner optimaal in de voorbereidingen te kunnen betrekken. Wij hebben ons geschoold in een unieke partneravond: de SpinningBabies® Partner Class. Deze workshop wordt gegeven door een verloskundige en een fysiotherapeute samen. Zij zorgen er voor dat jij en vooral ook jouw partner optimaal voorbereid wordt. Voor alle informatie klik je hier.

Ook na je bevalling zijn we er voor jou. Je bent moeder geworden en dat is een grote verandering in je leven. Waar je eerst alleen jezelf had om alles voor te regelen is er nu een prachtig mooi kindje waar je elke minuut van de dag aan kan denken, voor kan zorgen maar ook zorgen om kan maken, dingen voor mag regelen….

Daarom bieden we jou de volgende mogelijkheid: MamaFit ®

Waarom is ZwangerFit® goed om te doen?

Getrainde maar juist ook ongetrainde dames hebben veel profijt van de lessen en de deskundigheid van de docente tijdens hun zwangerschap. Er verandert heel veel in het lichaam en bij startende klachten kunnen de docenten direct advies en ondersteuning geven. Het effect van de lessen kan zijn dat zwangere:

 • Langer kunnen doorwerken

 • Meer energie krijgen en behouden

 • Hun lichaam beter “begrijpen”

 • Mentaal sterk en ontspannen zijn

 • Sneller herstellen na de bevalling

Is het veilig?

Zeker! ZwangerFit® is voor zowel jou als je kindje een veilige manier van bewegen. Onze YVLO-ZwangerFit® geschoolde en Netwerklid-docenten Sylvia Muda-Koenis, Renée Beemsterboer-Schoenmakers, Willemijn Wezemer en Diana Ligthart beantwoorden graag je vragen. Zolang er geen complicaties zijn en jij je goed voelt kun je deelnemen aan de lessen. De meeste zwangeren kunnen doorgaan tot aan de bevalling.

Tijden en dagen van de trainingen

Maandag

 • Indoor / Outdoor
 • 19:00 – 20:00 uur
 • 20:10 – 21:10 uur

Donderdag

 • Indoor / Outdoor
 • 19:00 – 20:00 uur
Schema info avonden 2023 Vrijdag 19:00 uur
Houding & beweging 14-07 / 8-12
Bekken en bekkenbodem 01-09 / 12-01
De bevalling 13-10 / 09-02
Periode na de bevalling “ontzwangeren” 16-06 / 10-11
NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Kosten

Stel je eigen zwangerschapspakket samen!

Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap deelnemen.

ZwangerFit®

46,50per maand
 • Groepslessen ZwangerFit®
 • 4 informatielessen

Informatielessen

50,-
 • 4 informatielessen
 • Gratis bij ZwangerFit-les

Spinning Babies®

129,95
 • Praktische zwangerschap workshop met je partner

Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van deze YVLO-ZwangerFit® trainingen . De volgende link geeft een blik op de vergoeding die de zorgverzekeraar geeft per polis.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

MAMAFIT

ZWANGERSCHAP KLACHTEN

Wat zeggen anderen?

De lessen zijn informatief, maar heeft mij ook zeker geholpen in het verloop van mijn zwangerschap. Voor iedere kwaal waar ik last van had, was wel weer een mogelijkheid tot een oefening ter verbetering of houding waar je aan kan denken.

Nancy, Zwangerfit

De lessen waren verschillend en aangepast op zwangere. Als je bepaalde oefeningen niet kon i.v.m. klachten, hadden ze aangepaste oefeningen. Veel nuttige informatie.

Mandy, Zwangerfit

Heel fijn. Veel persoonlijke aandacht. Een ‘schop onder je kont’ als je dat nodig hebt maar er wordt ook juist heel goed om je grenzen gedacht als je te veel doet.

Mieke, Zwangerfit

Langer blijven sporten, oefeningen i.b.v houding tijdens de zwangerschap en tips voor de bevalling en periode daarna. Ruimte voor ontspanning, maar niet zweverig.

B. Rösler Greneling, Zwangerfit

Heel prettig. Het is fijn om te kunnen (blijven) sporten tijdens je zwangerschap. dat voelt goed. De informatie bijeenkomsten vond ik ook erg fijn. Ook de ontspanningsoefeningen en de korte info-stukjes aan het eind van de les.

Danine, Zwangerfit

Van de bijeenkomsten geen gebruik gemaakt. Goede uitleg over de lessen over je lijf en bevalling waarbij de oefeningen goed van toepassing zijn.

Corien, Zwangerfit

Doordat er ook veel aandacht aan het bekken werd besteed, denk ik dat me dat wel heel erg heeft geholpen en nog steeds doet. Daarnaast heb ik me tot het eind van de zwangerschap redelijk fit gevoeld en voelde ik mij na de bevalling ook weer redelijk snel fit. Ik denk dat de lessen hier een groot aandeel in hebben (gehad).

Jette, Zwangerfit

Schrijf je hier in voor ZwangerFit® Muda

Geef  uw gegevens door en wij nemen contact met u op!

  *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.