Welkom bij ZwangerFit®Muda

ZwangerFit®
De zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, verloopt beter bij een goed getraind en soepel lichaam. De juiste balans vinden zowel fysiek als mentaal.

ZwangerFit® is méér dan alleen training.
ZwangerFit® Muda wordt vanaf 2006 gegeven in Noord-Scharwoude. Woon je de omgeving van Langedijk, Heerhugowaard, Warmenhuizen, Nieuwe Niedorp, Obdam, Schagen of Alkmaar? Je bent van harte welkom.

Opbouw van het ZwangerFit® programma

De groepslessen ZwangerFit® zijn verdeeld in drie blokken. Eerst is er aandacht voor de warming-up en de fitheidstraining door cardio-apparatuur te gebruiken ter verhoging van de conditie. Daarna wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren.

Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Er wordt gebruik gemaakt van basiselementen uit de fitness, waarbij muziek als ondersteuning.

De groepstraining wordt optimaal afgestemd op het individuele niveau. De les zal afgesloten worden met een cooling-down, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen of bekkenbodemoefeningen.

Informatielessen:

Binnen het maandabonnement vallen ook onderstaande informatie lessen (na of voor de lessen is er gelegenheid tot training):

Tijden en dagen

Maandag

  • 19:00 – 20:00 uur

Maandag

  • 20:10 – 21:10 uur

Donderdag

  • 19:00 – 20:00
Informatieles Datum Tijd
Bekkenbodem Maandag 14 oktober 19.00 – 19.45 uur
De Bevalling Donderdag 14 november 19.00 – 19.45 uur

Kosten

De kosten zijn €43,50 per maand.  Vele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van deze preventieve trainingen . De volgende link geeft een blik op de vergoeding die de zorgverzekeraar geeft per polis.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

U kunt vanaf 12 weken zwangerschap deelnemen.

NAAR INSCHRIJFFORMULIER

Waarom is ZwangerFit® goed om te doen?

Getrainde maar juist ook ongetrainde dames hebben veel profijt van de lessen en de deskundigheid van de docente tijdens hun zwangerschap. Er verandert heel veel in het lichaam en bij startende klachten kunnen de docenten direct advies en ondersteuning geven. Het effect van de lessen kan zijn dat zwangere:

  • Langer kunnen doorwerken

  • Meer energie krijgen en behouden

  • Hun lichaam beter “begrijpen”

  • Mentaal sterk en ontspannen zijn

  • Sneller herstellen na de bevalling

Is het veilig?

Zeker! ZwangerFit® is voor zowel u als uw kind een veilige manier van bewegen. Onze YVLO-ZwangerFit® geschoolde en Netwerklid-docenten Sylvia Muda-Koenis, Renée Beemsterboer-Schoenmakers en Diana Ligthart beantwoorden graag al uw vragen. Zolang er geen complicaties zijn en u zich goed voelt kunt u deelnemen aan de lessen. De meeste zwangere kunnen doorgaan tot aan de bevalling.

MAMAFIT

ZWANGERSCHAP KLACHTEN

Wat zeggen anderen?

De lessen zijn informatief, maar heeft mij ook zeker geholpen in het verloop van mijn zwangerschap. Voor iedere kwaal waar ik last van had, was wel weer een mogelijkheid tot een oefening ter verbetering of houding waar je aan kan denken.

Nancy, Zwangerfit

De lessen waren verschillend en aangepast op zwangere. Als je bepaalde oefeningen niet kon i.v.m. klachten, hadden ze aangepaste oefeningen. Veel nuttige informatie.

Mandy, Zwangerfit

Heel fijn. Veel persoonlijke aandacht. Een ‘schop onder je kont’ als je dat nodig hebt maar er wordt ook juist heel goed om je grenzen gedacht als je te veel doet.

Mieke, Zwangerfit

Langer blijven sporten, oefeningen i.b.v houding tijdens de zwangerschap en tips voor de bevalling en periode daarna. Ruimte voor ontspanning, maar niet zweverig.

B. Rösler Greneling, Zwangerfit

Heel prettig. Het is fijn om te kunnen (blijven) sporten tijdens je zwangerschap. dat voelt goed. De informatie bijeenkomsten vond ik ook erg fijn. Ook de ontspanningsoefeningen en de korte info-stukjes aan het eind van de les.

Danine, Zwangerfit

Van de bijeenkomsten geen gebruik gemaakt. Goede uitleg over de lessen over je lijf en bevalling waarbij de oefeningen goed van toepassing zijn.

Corien, Zwangerfit

Doordat er ook veel aandacht aan het bekken werd besteed, denk ik dat me dat wel heel erg heeft geholpen en nog steeds doet. Daarnaast heb ik me tot het eind van de zwangerschap redelijk fit gevoeld en voelde ik mij na de bevalling ook weer redelijk snel fit. Ik denk dat de lessen hier een groot aandeel in hebben (gehad).

Jette, Zwangerfit

Schrijf je hier in voor ZwangerFit® Muda

Geef  uw gegevens door en wij nemen contact met u op!

*Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.