Ben je zwanger en wil je je goed voorbereiden op de bevalling? Dan heb je vast wel eens nagedacht over een zwangerschapscursus. Tegenwoordig is ook zwangerschapsyoga steeds meer in opkomst. Wat is het precies en wat zijn de voordelen? We leggen het graag uit zodat jij zeker weet of het iets voor jou is.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is gericht op het zwanger zijn en de bevalling. De oefeningen zijn vergelijkbaar met normale yoga maar wel aangepast aan het zwangere lichaam. Met zwangerschapsyoga leer je bewust met alle veranderingen in je lichaam om te gaan en houd je je lichaam sterk en soepel. Daarnaast kan yoga helpen om je mentaal sterker te maken. Je leert meer te vertrouwen op je lichaam, waardoor je de bevalling met zelfvertrouwen tegemoet gaat.

Zwangerschapsyoga met YoDa

YoDa is een zwangerschapscursus in Langedijk die je voorziet van de optimale body & mind voorbereiding om de best mogelijk bevalling voor je baby en jezelf na te streven. Met een nuchtere kijk nemen we je mee in de wereld van de anatomie van het vrouwelijk lichaam. De oefeningen, ademhalings- en ontspanningstechnieken die gegeven worden liggen in het verlengde van yoga. Je leert alles wat je moet weten om jouw baby op de meest aangename, natuurlijke manier op de wereld te brengen, terwijl je goed geïnformeerd bent en je zelfverzekerd voelt.

zwangerschapsyoga

De voordelen van zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga kan veel positieve effecten hebben op de zwangerschap en bevalling.

Voordelen van YoDa tijdens de zwangerschap

  • Verlicht vermoeidheid, uitputting, hoofdpijn, maagzuur, misselijkheid en andere klachten
  • Zorgt voor kracht en uithoudingsvermogen
  • Verlicht de spanning van het bekken, de onderrug, borst, ribben, nek en schouders
  • Ontspant de spieren in de baarmoeder en de buik, terwijl de bewegingen van de baarmoeder worden geregeld om de ideale omstandigheden voor de baby te creëren

Voordelen van YoDa tijdens de bevalling

  • Je leert diepe niveaus van ontspanning om de angst te verwijderen die spanning veroorzaakt wat weer pijn veroorzaakt
  • Je leert ademhalingstechnieken waarmee je jouw baby zachtjes ter wereld kan laten komen
  • Vermindert het risico op bekkenbodemschade
  • Biedt de baby een soepele en veilige doorgang

Schrijf je in voor de YoDa Cursus

Ben jij geïnteresseerd in de YoDa cursus? Je kunt starten met de cursus als je tussen de 24 en 31 weken zwanger bent. In 6 weken leer jij alle noodzakelijke oefeningen voor een comfortabele zwangerschap en een soepele geboorte.

De cursus vindt plaats op de locatie van Pilates Studio To Flow, Kokkel 18a te Noord-Scharwoude, kijk voor actuele data en prijzen op https://fysiotherapiemuda.nl/yoda/

Contact

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.