Over Laura van der Beek

Lisa was al bijna een uur aan het persen, zweetpareltjes liepen over haar voorhoofd. Haar partner Willem was naast haar op het bed gaan zitten. In afwachting van hun 2e kindje.  We hadden al van alles geprobeerd om haar baby geboren te laten worden, maar het enige wat ik steeds zag was een klein beetje van de donkere haartjes. Toch had ik ineens nog een idee.  Ik nodigde Lisa uit te hurken naast het bed, dat bleek de gouden tip en zo werd uiteindelijk haar zoontje Pim geboren.

Als vroedvrouw moet ik soms hele creatieve oplossingen verzinnen. Zo heb ik tal van momenten in de praktijk mee gemaakt waarbij creatieve oplossingen tot een goede eindresultaat leidde.

Toen ik in 2014 met spinning babies in aanraking kwam was ik meteen enthousiast. Het  gaf mij de inzichten achter het “gevoel” wat ik had. Dat verschillende houdingen aannemen tijdens de bevalling zin heeft. Dat de moeder op die manier ruimte kan maken voor haar baby en zo gemakkelijker geboren kan worden.

Wat mij mateloos blijft fascineren in mijn vak is dat lichaam en geest tijdens de zwangerschap en geboorte zo nauw met elkaar verbonden zijn. De kleinste spanning of angst kan het proces van een bevalling beïnvloeden. Kleine dingen die vertrouwen geven net zo goed, zoals een geruststellende aanraking of ‘gewoon’ aanwezig zijn.

‘Een zwangere is meer dan een vrouw met een baby in haar buik. Het is een mens van vlees en bloed, die ervaringen en verhalen met zich meedraagt die effect hebben op haar welzijn.’

Door de jaren heen heb ik geleerd om op mijn eigen intuïtie te vertrouwen.  Zelf moeder worden heeft dat versterkt. Na de geboortes van mijn kinderen merk ik dat ik vrouwen op een dieper niveau gerust kan stellen. Ik kan nu meer in het moment voelen wat er nodig is en erop vertrouwen dat die eerste ingeving die ik heb gewoon klopt.

Ik beleef ook heel erg veel plezier aan kennis over dragen. Het begeleiden van studenten en ze zo meer diepgang en inzicht over mijn mooie vak mee te geven. Ook geef ik voor zwangere groepen Mindful Zwanger voor de GGD waar alle zwangeren uit de regio Noord Holland welkom zijn. Ik doe al jaren met veel plezier de bevallingsinformatieavonden in Langedijk voor de aanstaande ouders. En nu sinds kort de Spinning Babies workshops. Geweldig vind ik het om op deze manier zwangere vrouwen en hun partners zo voor te bereiden op hun bevalling.

Lees meer

Aanmelden voor Spinning babies ® Parent class?

Aanmelden kan via sylvia@fysiotherapiemuda.nl.
Vermeld je naam, gewenst datum van de workshop en je uitgerekende datum.