Fit en soepel je zwangerschap en bevalling beleven?

SPINNING BABIES® PARENT CLASS
Een praktische zwangerschap workshop met je geboortepartner

Een comfortabele zwangerschap en goede voorbereiding op de bevalling

Lees meer over spinning babies
Inschrijven

Wat kun je verwachten van de groepsworkshop?

 • Veel afwisseling tussen informatie en praktijk tijdens de workshop

 • De juiste oefeningen voor een comfortabele zwangerschap

 • Kennis over de bewegingen van het bekken en de baby

 • Per bevalfase de juiste houdingen toe kunnen passen

 • Zachtere pershoudingen voor je bekkenbodem

 • Tips voor zwangerschapsklachten

 • Zelfverzekerd samen richting de bevalling

Inhoud groepsworkshop

De “class” in de groep is een 3 uur durende bijeenkomst. Hierin leren wij jou en je geboortepartner veel praktische oefeningen die je direct kunt toepassen om meer ontspannen zwanger te zijn. Deze workshop is een optimale voorbereiding op de bevalling voor jou en je geboortepartner. Alles wat jullie leren en samen direct uitvoeren tijdens de bijeenkomst, kunnen jullie tijdens de bevalling toepassen. De class wordt gegeven door een verloskundige en fysiotherapeut.
De privé class kan bij jullie thuis of in de praktijk plaatvinden. Deze duurt 3 uur en dezelfde informatie als de groepsclass wordt met jullie doorgenomen. Fijn is dat er een optimale afstemming op jullie wensen kan plaatsvinden. Zo kunnen we adequaat ingaan op jullie situatie en wensen met betrekking tot de bevalling.

Kosten

 • Groep: €129,95,- per stel
 • Video-streaming en individuele praktijkles: €129,95,-  2 uur durende online streaming van de SpB®PC, te bekijken in delen of geheel op jullie eigen moment. Daarna (op tijdstip en dag dat jullie uitkomt) een uur privéles met doornemen van alle oefeningen / houdingen en vragen die er nog zijn bij ons in de praktijk of bij jullie thuis. Aanrader! Aanvragen via de contactpagina.
 • Privéworkshop bij jullie thuis€750,- Wil je je samen met je (beval)partner optimaal voorbereiden in jouw eigen fijne omgeving? Ik verzorg de gehele Spinning Babies ® Parent Class, waar interactie en samenwerking met je partner voorop staat bij jullie thuis. Daarnaast zal ik jou als zwangere individuele adviezen en oefeningen geven ter voorbereiding op je bevalling (dan kan je denken aan welke spiergroepen zijn voor jou belangrijk te stretchen / versterken, hoe kan ik mijn bekkenbodem voorbereiden, wat is voor jou een fijne ademhaling voor tijdens de bevalling etc).  Jullie kunnen me alle specifieke vragen stellen rondom jullie zwangerschap, de bevalling en de periode erna. Datum en tijdstip wordt in overleg met jullie bepaald, ideaal is tussen de 25-32 weken zwangerschap de privéworkshop te plannen (9:30 – 15:30 uur of tijdstip in overleg). Nieuwsgierig hoe deze workshop eruit ziet? Aanvragen graag via de contactpagina, kosten zijn inclusief reiskosten tot max 200 km en btw).

Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten van zwangerschapscursussen. De volgende link geeft een blik op de vergoeding die de zorgverzekeraar geeft per polis. https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschapscursussen.aspx

Data 2024

Let op de wisselende tijden!

13-01-2024 Zaterdag 14-17 uur
09-03-2024 Zaterdag 14-17 uur
Meer informatie over Spinning Babies©
NAAR INSCHRIJFFORMULIER
Lees het artikel van NHD regio Alkmaar

Ervaringen:

actief, praktisch, ontspannend en leerzaam. 

Sylvia kwam bij ons thuis om de workshop 1 op 1 te geven. Spinning babies geeft mij toch het gevoel dat ik nuttig en doelgericht mij voorbereid op de bevalling. Eindelijk een cursus die je handvaten geeft voor zowel je zwangerschap als de bevalling.

Een goede open presentatie met ruimte genoeg om vragen te stellen. Heel leerzaam en duidelijk uitgelegd. Fijn ook als man zijnde iets te kunnen doen en te betekenen voor je partner. Heel kundige dames!!

Steven & Roos

Hele informatieve workshop met praktische oefeningen die makkelijk te doen zijn. Het is heel fijn dat ook de partner een duidelijke (hulp)taak heeft en actief kan zijn. Fijn dat alle info ook later nog na te lezen is.Fijn in klein groepsverband, waardoor er veel aandacht is voor iedereen.

Lise & Frank

Gezellige en spontane cursus waarbij we toch handige dingen te weten zijn gekomen voor als het zover is en in de periode daar naartoe. Fijne afwisseling tussen praktisch bezig zijn & theorie.

Ellen & Frank

Theorie was interessant. Daarnaast was de training praktisch ingericht. Veel bruikbare oefeningen/ tips voor en tijdens de bevalling. Sylvia en Laura waren erg enthousiast en kundig.

.

Heldere uitleg met veel voorbeelden. Persoonlijke begeleiding. Veel informatie.

Jessica

Leerzame cursus! Veel geleerd. Fijn dat we alle houdingen konden oefenen en dat de materialen aanwezig waren. Wij gaan nu veel rustiger en verzekerd onze bevalling in.

Helen & Jurjen

Ik vond de cursus leerzaam, informatief en ook goed op de praktijk gericht. Het was fijn om alle houdingen/oefeningen direct in de praktijk te brengen. Ook goed dat we alle info op de mail krijgen. Ik hoop heel erg dat ik alles kan toepassen ook tijdens de bevalling. Er was ook een goede sfeer.

Sarah

Hele informatieve workshop met praktische oefeningen die makkelijk te doen zijn. Het is heel fijn dat ook de partner een duidelijke (hulp)taak heeft en actief kan zijn. Fijn dat alle info ook later nog na te lezen is. Fijn in klein groepsverband, waardoor er veel aandacht is voor iedereen.

Lise & Frank

Gezellig en spontane cursus waarbij we toch handige dingen te weten zijn gekomen voor als het zover is en in de periode daar naartoe. fijne afwisseling tussen praktisch bezig zijn en theorie.

Ellen & Frank

Zinvolle informatie,  fijne houdingen. Duidelijk en helder (zonder poespas).

Simone & Paul

Je krijgt concrete stappen in de verschillende fases toegereikt. De partner/naasten kunnen je hierin begeleiden. En je weet nu in welke houdingen je zou kunnen bevallen.

Marit & Jeffrey

Een goede open presentatie met ruimte genoeg om vragen te stellen. Heel leerzaam en duidelijke uitgelegd. fijn ook als manzijnde iets te kunnen doen en te betekenen voor je partner. Heel kundige dames!!

Stevan & Roos

Leerzame en fijne cursus over de houdingen tijdens de bevalling. Prettig om deze ook gelijk te kunnen oefenen samen met partner zodat je tijdens de bevalling beide weet wat de ander bedoelt.

Rick & Michelle

Veel hands on. Daardoor erg leerzaam en actief.

Evelien

Theorie was interessant. Daarnaast was de training praktisch ingericht. Veel bruikbare oefeningen/tips voor en tijdens de bevalling. Sylvia en Laura waren ook erg enthousiast en kundig.

.

Op 15 mei ben ik bevallen van onze zoon. Donderdag ochtend de 14e zijn mijn vliezen gebroken en in de avond begonnen de weeën. Acht uur later ben ik op een natuurlijke manier bevallen en heb ik onze zoon zelf aan kunnen pakken. Gelukkig geen schouder dystocie maar wel weer een vastzittende placenta en daardoor een operatie. Ik kijk terug op een goede bevalling en onze zoon maakt het ook super goed. Door de hevigheid van de weeën niet heel veel posities van Spinning Babies uit kunnen proberen. Maar misschien hebben de oefeningen voor de bevalling ook effect gehad. Bedankt voor je hulp!

Karin Tol

“Inspirerende workshop die heel erg uitgaat van de natuurlijke kracht van de vrouw. Goed om op deze manier bewust te worden van de gevolgen van verschillende houdingen. In de ideale situatie was deze workshop face-to-face geweest. Maar gezien de Cororna maatregelen is dit het beste alternatief. Door middel van het videobellen kan Sylvia alsnog meekijken om te kijken of de houdingen op de juiste manier worden toegepast.”

Annabel van der Beldt

Spinning babies is een must voor iedere zwangere vrouw die zichzelf en haar baby fysiek optimaal wil voorbereiden op de bevalling. Sylvia is een ontzettend goede en fijne coach. Je merkt dat ze veel ervaring heeft en de finesses van de oefeningen perfect onder de knie heeft. Wij hebben de cursus online met videobellen gevolgd, dat ging erg goed: Sylvia ziet heel scherp waar je een oefening nog kan verbeteren en geeft goede aanwijzingen. De oefeningen hebben bij mij hun vruchten afgeworpen: de verloskundige in het ziekenhuis merkte meteen op dat mijn babytje perfect gepositioneerd lag. Ook tijdens de bevalling was het erg fijn om oefeningen in te kunnen zetten om de baby zo soepel mogelijk door het geboortekanaal te laten bewegen. Dankzij Sylvia en spinning babies had ik een droombevalling die maar 4 uur duurde! 

Madeleine

De online workshop was interactief waardoor we hebben kunnen oefenen met instructies. Zowel Laura als Sylvia vertelde enthousiast waardoor het leuk was om naar te luisteren. De oefeningen lijken goed toepasbaar en we voelen ons zekerder nu de bevalling dichterbij komt. Ik vond juist de afwisseling van de sheets, voordoen, praktische gedeelte en video’s erg prettig.

Brenda Koning & Niels van den Berg

De groepsworkshop wordt gegeven door:

Sylvia Muda

Fysiotherapeut

Onze missie is om zoveel mogelijk zwangere en hun partners voor te bereiden op de bevalling d.m.v. de SpinningBabies® benadering.

lees meer over sylvia

Laura van der Beek

Verloskundige

Toen ik in 2014 met SpinningBabies® in aanraking kwam was ik meteen enthousiast. Het  gaf mij de inzichten achter het “gevoel” wat ik had.

lees meer over laura

Aanmelden voor Spinning babies ® Parent class?

Aanmelden kan via onderstaand formulier of met een mailtje naar sylvia@fysiotherapiemuda.nl.
Vermeld je naam, gewenst datum van de workshop en je uitgerekende datum.

  Uitgerekende datum

  Eventuele toelichting

  *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.