Een praktische zwangerschap workshop met je partner

SPINNING BABIES® PARENT CLASS

Een comfortabele zwangerschap en goede voorbereiding op de bevalling


Tegenwoordig gaan we voor een groot deel zittend door het leven. Op het werk, thuis, maar ook onderweg als we even de auto pakken in plaats van te lopen. Stijfheid en een verminderde mobiliteit en stabiliteit zijn het gevolg. Al die zittende uren in auto’s en op banken zorgen mogelijk voor meer pijn en een langere bevalling.

Met de Spinning Babies® aanpak (een nieuwe benadering op de zwangerschap en geboorte uit Amerika) leer je praktische oefeningen om het bekken in balans te krijgen en ruimte in de buik en het bekken te creëren. In een 3 uur durende groepsworkshop leren wij jou en je partner alles over de anatomie van je baarmoeder en bekken en geven we uitleg over de geboorte.

Inschrijven
Lees meer over spinning babies

Wat kun je verwachten van de workshop?

  • Een praktische en doelgerichte voorbereiding op de bevalling

  • Praktische oefeningen samen met je partner met als doel ontspanning en ruimte creëren voor de baby

  • De juiste oefeningen voor een comfortabele zwangerschap

  • Je partner echt laten bijdragen tijdens de zwangerschap en bevalling

  • Uitleg over de anatomie van het bekken, baarmoeder en de baby

Inhoud workshop

De “class” in de groep is een 3 uur durende bijeenkomst. Hierin leren wij jou en je partner veel praktische oefeningen die je direct kunt toepassen om meer ontspannen zwanger te zijn. Deze workshop is een optimale voorbereiding op de bevalling voor jou en je partner. Alles wat jullie leren en samen direct uitvoeren tijdens de bijeenkomst, kunnen jullie tijdens de bevalling toepassen.

Er is ook een mogelijkheid voor een privé coach sessie SpB®PC. Dat kan als jullie je niet prettig voelen bij een groepsbijeenkomst, of de datum niet uitkomt. Jullie volgen dan online (kan wanneer jullie zelf fijn vinden en in fases) de videoclass (2 uur) en ontvangen alle materialen net als bij de groepsbijeenkomst. Daarna is er een coaching sessie van een uur in de praktijk of bij jullie thuis om alle geleerde technieken samen uit te voeren. Binnen dat uur kunnen ook alle vragen die opkomen n.a.v. de video gesteld worden.

Kosten

  • Groepsworkshop: €125,- per stel, 6-8 personen in de groep met 2 Spinning Babies® Parent Educators
  • Online Spinning Babies© Parent Class & 1 uur privé coaching: €125,-

Veel aanvullende verzekeringen vergoeden een deel (of geheel ) van de kosten van deze workshops.

Tijd:

18:00 – 21:00 uur

Data:

30 oktober 2020
27 november 2020
29 januari 2021
26 februari 2021
NAAR INSCHRIJFFORMULIER
Lees het artikel van NHD regio Alkmaar

Ervaringen:

actief, praktisch, ontspannend en leerzaam. 

Sylvia kwam bij ons thuis om de workshop 1 op 1 te geven. Spinning babies geeft mij toch het gevoel dat ik nuttig en doelgericht mij voorbereid op de bevalling. Eindelijk een cursus die je handvaten geeft voor zowel je zwangerschap als de bevalling.

Een goede open presentatie met ruimte genoeg om vragen te stellen. Heel leerzaam en duidelijk uitgelegd. Fijn ook als man zijnde iets te kunnen doen en te betekenen voor je partner. Heel kundige dames!!

Steven & Roos

Hele informatieve workshop met praktische oefeningen die makkelijk te doen zijn. Het is heel fijn dat ook de partner een duidelijke (hulp)taak heeft en actief kan zijn. Fijn dat alle info ook later nog na te lezen is.Fijn in klein groepsverband, waardoor er veel aandacht is voor iedereen.

Lise & Frank

Gezellige en spontane cursus waarbij we toch handige dingen te weten zijn gekomen voor als het zover is en in de periode daar naartoe. Fijne afwisseling tussen praktisch bezig zijn & theorie.

Ellen & Frank

Theorie was interessant. Daarnaast was de training praktisch ingericht. Veel bruikbare oefeningen/ tips voor en tijdens de bevalling. Sylvia en Laura waren erg enthousiast en kundig.

.

Heldere uitleg met veel voorbeelden. Persoonlijke begeleiding. Veel informatie.

Jessica

Leerzame cursus! Veel geleerd. Fijn dat we alle houdingen konden oefenen en dat de materialen aanwezig waren. Wij gaan nu veel rustiger en verzekerd onze bevalling in.

Helen & Jurjen

Ik vond de cursus leerzaam, informatief en ook goed op de praktijk gericht. Het was fijn om alle houdingen/oefeningen direct in de praktijk te brengen. Ook goed dat we alle info op de mail krijgen. Ik hoop heel erg dat ik alles kan toepassen ook tijdens de bevalling. Er was ook een goede sfeer.

Sarah

Hele informatieve workshop met praktische oefeningen die makkelijk te doen zijn. Het is heel fijn dat ook de partner een duidelijke (hulp)taak heeft en actief kan zijn. Fijn dat alle info ook later nog na te lezen is. Fijn in klein groepsverband, waardoor er veel aandacht is voor iedereen.

Lise & Frank

Gezellig en spontane cursus waarbij we toch handige dingen te weten zijn gekomen voor als het zover is en in de periode daar naartoe. fijne afwisseling tussen praktisch bezig zijn en theorie.

Ellen & Frank

Zinvolle informatie,  fijne houdingen. Duidelijk en helder (zonder poespas).

Simone & Paul

Je krijgt concrete stappen in de verschillende fases toegereikt. De partner/naasten kunnen je hierin begeleiden. En je weet nu in welke houdingen je zou kunnen bevallen.

Marit & Jeffrey

Een goede open presentatie met ruimte genoeg om vragen te stellen. Heel leerzaam en duidelijke uitgelegd. fijn ook als manzijnde iets te kunnen doen en te betekenen voor je partner. Heel kundige dames!!

Stevan & Roos

Leerzame en fijne cursus over de houdingen tijdens de bevalling. Prettig om deze ook gelijk te kunnen oefenen samen met partner zodat je tijdens de bevalling beide weet wat de ander bedoelt.

Rick & Michelle

Veel hands on. Daardoor erg leerzaam en actief.

Evelien

Theorie was interessant. Daarnaast was de training praktisch ingericht. Veel bruikbare oefeningen/tips voor en tijdens de bevalling. Sylvia en Laura waren ook erg enthousiast en kundig.

.

Op 15 mei ben ik bevallen van onze zoon. Donderdag ochtend de 14e zijn mijn vliezen gebroken en in de avond begonnen de weeën. Acht uur later ben ik op een natuurlijke manier bevallen en heb ik onze zoon zelf aan kunnen pakken. Gelukkig geen schouder dystocie maar wel weer een vastzittende placenta en daardoor een operatie. Ik kijk terug op een goede bevalling en onze zoon maakt het ook super goed. Door de hevigheid van de weeën niet heel veel posities van Spinning Babies uit kunnen proberen. Maar misschien hebben de oefeningen voor de bevalling ook effect gehad. Bedankt voor je hulp!

Karin Tol

“Inspirerende workshop die heel erg uitgaat van de natuurlijke kracht van de vrouw. Goed om op deze manier bewust te worden van de gevolgen van verschillende houdingen. In de ideale situatie was deze workshop face-to-face geweest. Maar gezien de Cororna maatregelen is dit het beste alternatief. Door middel van het videobellen kan Sylvia alsnog meekijken om te kijken of de houdingen op de juiste manier worden toegepast.”

Annabel van der Beldt

Spinning babies is een must voor iedere zwangere vrouw die zichzelf en haar baby fysiek optimaal wil voorbereiden op de bevalling. Sylvia is een ontzettend goede en fijne coach. Je merkt dat ze veel ervaring heeft en de finesses van de oefeningen perfect onder de knie heeft. Wij hebben de cursus online met videobellen gevolgd, dat ging erg goed: Sylvia ziet heel scherp waar je een oefening nog kan verbeteren en geeft goede aanwijzingen. De oefeningen hebben bij mij hun vruchten afgeworpen: de verloskundige in het ziekenhuis merkte meteen op dat mijn babytje perfect gepositioneerd lag. Ook tijdens de bevalling was het erg fijn om oefeningen in te kunnen zetten om de baby zo soepel mogelijk door het geboortekanaal te laten bewegen. Dankzij Sylvia en spinning babies had ik een droombevalling die maar 4 uur duurde! 

Madeleine

De workshop wordt gegeven door:

Sylvia Muda

Onze missie is om zoveel mogelijk zwangere en hun partners voor te bereiden op de bevalling d.m.v. de SpinningBabies® benadering.

lees meer over sylvia

Laura van der Beek

Toen ik in 2014 met SpinningBabies® in aanraking kwam was ik meteen enthousiast. Het  gaf mij de inzichten achter het “gevoel” wat ik had.

lees meer over laura

Aanmelden voor Spinning babies ® Parent class?

Aanmelden kan via onderstaand formulier of met een mailtje naar sylvia@fysiotherapiemuda.nl.
Vermeld je naam, gewenst datum van de workshop en je uitgerekende datum.

Uitgerekende datum
Eventuele toelichting

*Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.