In Nederland hebben ongeveer 1,5 miljoen mensen artrose. Een groot gedeelte van deze groep ervaart artrose in de knie of heup. We spreken van artrose als het kraakbeen in het heupgewricht beschadigt raakt of toenemend verdwijnt. De slijtage en vormverandering van het kraakbeen in het heupgewricht zorgt voor stijfheid en pijn. Hierbij is er regelmatig sprake van uitstralende pijn naar de knie. Bekend is dat vrouwen vaker artrose hebben dan mannen. U kunt hiervoor een behandelplan volgen bij Fysiotherapie Muda.

Knie artrose

Behandelplan

Met Fysiotherapie Muda zijn we aangesloten binnen Netwerk Artrose. Dit netwerk bestaat uit huisartsen en fysiotherapeuten in samenwerking met orthopedische chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep. Binnen dit netwerk wordt gebruik gemaakt van het ‘Stepped Caremodel’. Dit model is een systematisch en stapsgewijs plan om artrose aan te pakken.

Driestappenplan

Bij Artrose in de knie of heup start u, afhankelijk van uw klachten, vaak bij stap 1. In de eerste stap ontvangt u op basis van uw klachten voorlichting over artrose. Thuis gaat u aan de slag met gedoseerde bewegingen. De thuisoefeningen worden ondersteund door een app van Netwerk Artrose. De oefeningen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en klinische ervaringen van therapeuten.

Bij de tweede stap wordt u intensiever begeleidt door onze fysiotherapeut. Thuis oefenen blijft ook bij stap 2 een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Wanneer deze stappen niet het gewenste resultaat opleveren vindt overleg plaats. Dit overleg is met uw fysiotherapeut en één van de orthopedische chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep plaats.

Waar nodig wordt overgegaan op de derde stap. Op afspraak bij de polikliniek Orthopedie komt u in aanmerking voor een aanvullend onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt bepaald of u eventueel in aanmerking komt voor een operatieve behandeling.

Vergoeding

De eerste 12 behandelingen krijgt u vergoed vanuit uw basisverzekering. U heeft geen aanvullend pakket nodig, maar dit kan wel gevolgen hebben voor uw eigen risico. Om zeker te zijn van de vergoeding, kunt u zich laten doorverwijzen door uw huisarts, orthopedisch chirurg of reumatoloog.

Artrose knie of heup behandeling bij Fysiotherapie Muda

Fysiotherapie Muda is aangesloten bij Netwerk Artrose en daarom mogen wij u het behandelplan aanbieden. Wilt u meer informatie over uw behandelplan? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Contact

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.