Oktober staat in teken van de borstkankermaand, een maand waarbij extra aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Het thema van de borstkankermaand in 2019 is ‘Borstkanker heeft veel gezichten’, want ieder persoon en iedere diagnose is anders.

De diagnose borstkanker

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen de diagnose borstkanker. Dat zijn er veel, een heftig gegeven. En dat betekent ook dat iedereen wel iemand in de naaste omgeving kent die te maken heeft met borstkanker. Ook bij Fysiotherapie Muda komen we regelmatig in contact met dames die borstkanker hebben of hebben gehad.

“Als fysiotherapeut zie ik dagelijks hoe fysiotherapie kan helpen tijdens en na de periode van kanker. Fysiotherapie kan je helpen omgaan met klachten zoals vermoeidheid en conditieverlies maar speelt ook een belangrijke rol bij het verwerkingsproces. En dat krijgen we ook vaak terug van onze patiënten. Ze durven te praten over angstgevoelens, ervaren minder negatieve gedachtes en hebben veel aan onderlinge contacten met lotgenoten. We kunnen de ziekte helaas niet genezen maar we kunnen je wél helpen om de beperkingen in het dagelijks leven zoveel mogelijk te beperken.” Judith ten Bruggencate-Biersteker, Oncologisch Fysiotherapeut i.o.

Oncologische fysiotherapie

Als je behandelingen voor kanker ondergaat is het op peil houden van je conditie waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen bij geschoolde fysiotherapeuten. Je leert je grenzen op te zoeken, maar leert ook om er niet over heen te gaan. Dankzij begeleiding van de fysiotherapeut weet je dat het op de een juiste en veilige manier gebeurt.

Netwerk oncologische zorg

Onze oncologisch geschoolde fysiotherapeuten maken deel uit van het Netwerk Oncologische Zorg & waardoor we je op het gebied van psychologische begeleiding of diëtetiek makkelijk kunnen doorverwijzen naar een collega uit ons netwerk. Onze fysiotherapeute Judith zit momenteel in het 2e jaar van de Master oncologie fysiotherapie waardoor we een specifieke expertise binnen de praktijk hebben.

Meer informatie over fysiotherapie bij kanker

Wil je mee informatie over onze oncologische fysiotherapie? Bel gerust met onze praktijk via 0226-797940 of stel vrijblijvend je vraag judith@fysiomuda.zorgring.nl

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.