Je bent in de overgang!

De overgang is een periode van verandering. Niet alleen hormonaal, maar vaak ook thuis, op de werkvloer en binnen de sociale kringen. Veel vrouwen ervaren dat wat altijd “gewoon” was of probleemloos ging, niet meer zo vanzelfsprekend is en ook niet meer wordt als vroeger.

De overgang vraagt om zowel fysieke, als mentale aanpassingen. Goede voorlichting en kennis over deze fase en in staat zijn om leefstijlaanpassingen te doen, zijn vaak al voldoende om je zonder al te grote problemen door de overgang heen te helpen.

In een trainingscyclus van zes weken zal Willemijn Wezemer van Fysiotherapie Muda je kennis laten maken met de verschillende facetten rondom de overgang. De overgang vraagt om zowel fysieke, als mentale aanpassingen. Goede voorlichting en kennis over deze fase en in staat zijn om leefstijlaanpassingen te doen, zijn vaak al voldoende om je zonder al te grote problemen door de overgang heen te helpen. Binnen de Women’s Health Academy, een organisatie die professionals opleidt in vrouwspecifieke zorg, is het programma Door ontwikkeld. Door verwijst naar een naam van een vrouw in de leeftijd van de overgang. Het evidence based Door-E-book is de leidraad binnen die lessen. De lessen en opdrachten binnen het Door-E-Book zijn gekoppeld aan de volgende thema’s:

  • De feiten en cijfers rondom de overgang

  • Positieve effecten van training

  • Bekkenbodem en seksuologie

  • Stemming, stress, slaap en hormoonsuppletie

  • Voeding

  • Werk en Relaties

Tijdens de lessen in onze fysiotherapie praktijk wordt de theorie gekoppeld aan de oefeningen zodat je je bewust wordt waarom je lichaam op een bepaalde manier reageert. Zo leer je wat er tijdens de overgang verandert qua bekkenbodem, waarom meer vrouwen dan last krijgen van een vorm van incontinentie en hoe je daar wat aan kan doen. Er wordt uitgelegd wat er verandert op het gebied van hart en bloedvaten en wat bijvoorbeeld de veranderende oestrogeenconcentraties voor impact heeft op de vagina. Na de les is er, indien daar behoefte aan is, ruimte voor een kopje thee of koffie. Zo kan er samen nog nagepraat worden en ervaringen worden uitgewisseld.

Juist omdat het Door-programma alleen door fysiotherapeuten aangeboden wordt, is het geen enkel probleem als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, je bekken, je bekkenbodem of andere ongemakken. Een Door-Fysio weet voor de volle 100% waar ze mee bezig is en heeft bovendien korte lijnen met artsen en andere (para-)medici in de buurt voor eventueel aanvullend advies.

Lijkt het je interessant om met deze lessen mee te doen en ben je in de overgang of daar voorbij?

Kijk op de site onder: specialisaties bij het kopje “Overgangstraining Door” voor de data. Meer informatie of opgeven?: info@fysiothearpiemuda.nl / 0226-797940

Contact

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.