Heeft u last van pijnlijke en trekkende littekens?

Een litteken ontstaat na genezing van een wond, bijvoorbeeld door een operatie, aandoening of verwonding. In de meeste gevallen vervagen littekens na verloop van tijd maar soms geven ze een trekkend, jeukend en pijnlijk gevoel. Ook kunnen littekens u beperken bij het bewegen. Door middel van onze littekenbehandeling kunnen uw littekens en bijbehorende klachten verminderen.

Veelvoorkomende klachten bij littekens

Op het eerste gezicht zijn littekens niet altijd groot, maar onderhuids kan veel littekenweefsel zitten. Dit weefsel kan verkleven en veel klachten veroorzaken. Zo kunnen rugklachten ontstaan door een verkleefd litteken na een buikoperatie of keizersnede. Het onderhuidse bindweefsel is zo met elkaar verbonden dat beperkingen in de buik kunnen zorgen voor een verminderde beweeglijkheid in de rug. Dit kan vervolgens ook weer leiden tot andere vervelende klachten. Zo zien we in de praktijk dat vrouwen die een keizersnede hebben gehad en weer willen hardlopen, soms nek- en hoofdpijn klachten ontwikkelen.

Bij welke klachten is een littekenbehandeling bij de fysiotherapeut mogelijk?

  • Vochtophoping
  • Verklevingen van opperhuid of dieper gelegen weefsels
  • Verminderde beweeglijkheid
  • Rugklachten na een buikoperatie
  • Buikklachten na een rugoperatie

Behandeling

De fysiotherapeutische behandeling van littekens is erop gericht om de stugge huid en het onderhuidse bindweefsel van littekens soepeler te maken. Dit doen we door middel van een speciale (bindweefsel)massagetechniek. In combinatie met littekenstretching, tapen en gerichte oefentherapie kunnen we uw klachten verminderen en kan het uiterlijk van het litteken sterk worden verbeterd. Het litteken wordt zachter, vlakker en minder zichtbaar.

Des te eerder er na het ontstaan van het litteken gestart wordt met de behandeling, des te beter de resultaten zijn. Hoe eerder met de behandeling wordt gestart hoe minder verklevingen er zijn. Toch kunnen ook littekens die al jaren bestaan goed reageren op de behandeling.

Littekenbehandeling bij Fysiotherapie Muda

Elk litteken is anders, en zo ook de behandeling. Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.