Wanneer we praten over orthopedie, hebben we het over bewegen. Orthopedische fysiotherapie gaat om het onderzoeken en behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat. Dit bestaat uit alle spieren, banden, pezen, botten en gewrichten van uw lichaam. Bij sommige klachten is een operatieve ingreep noodzakelijk. Daarna kunt u door middel van orthopedische fysiotherapie revalideren. Niet alle klachten kunnen worden verholpen met een operatie. Ook dan kunt u bij Fysiotherapie Muda terecht!

Orthopedische klachten

Orthopedische klachten kenmerken zich door pijnklachten van gewrichten, spieren en pezen. Afhankelijk van de gestelde diagnose bepalen we welke therapie nodig is. Sommige pijnklachten ontstaan doordat een gewricht te veel kan bewegen. Met behulp van specifieke oefeningen wordt de spierkracht verbeterd. Wanneer een gewricht juist onvoldoende beweegt zullen we met gerichte oefeningen proberen om het gewricht meer beweeglijk te maken.

Daarnaast is orthopedische fysiotherapie bedoelt om mensen te behandelen na een ongeval, blessure of operatie. Zo kunt u bij Fysiotherapie Muda terecht voor de volgende aandoeningen:

  • Revalidatie knie of heup

  • Revalidatie voorste kruisband reconstructie

  • Algemene heup – knie- enkel klachten

  • Schouderpijn

  • Schouderblessures

Netwerk orthopedie

Fysiotherapie Muda heeft meerdere fysiotherapeuten die lid zijn van Netwerk Orthopedie. Dit is een samenwerkingsverband van de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep en eerstelijns fysiotherapiepraktijken uit de regio’s Alkmaar en Den Helder.

Samenwerken aan optimale zorg

Samen werken we aan optimale zorg en hebben we de handen ineen geslagen om de behandelingen van knieën en heupen te optimaliseren. Een zo goed mogelijk resultaat van de operatie en nabehandelingen kan immers alleen worden bereikt als er wordt samengewerkt. We bieden een duidelijke boodschap en werkwijze, waarin de patiënt centraal staat.

Orthopedische fysiotherapie bij Fysiotherapie Muda

Bent u doorverwezen door uw behandelend orthopedisch chirurg of heeft u last van klachten aan de spieren of gewrichten? Wij kunnen u helpen! Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.