Nederland telt op dit moment meer dan 3 miljoen ouderen van 65+. Het ouder worden gaat geregeld samen met vervelende kwaaltjes. De groep mensen van 65+ wordt steeds actiever, maar daar kunnen ook verschillende ‘sport’-kwaaltjes bij om de hoek komen kijken. Denk aan een spierscheuring in de schouder of been.

Ouder worden komt met gebreken

Van onschuldige blessures tot ernstige ziektes

Onschuldige blessures zoals een spierscheuring in een schouder of been, zijn vaak wel te genezen. Het kost tijd, voldoende rust en gerichte oefeningen. Helaas komen er soms ook ernstigere ziektes of aandoeningen voorbij op latere leeftijd, denk hierbij aan een hersenbloeding, hartinfarct of kanker. De groep die wil herstellen na een van deze ernstige aandoeningen wordt steeds groter. Binnen de fysiotherapie wordt hier steeds meer aandacht aan besteedt. We kijken naar wat de beste manier is om iemand te begeleiden en te helpen met herstellen.

Begeleiding bij hersenbloeding of infarct

Bij Fysiotherapie Muda hebben wij Eduard Hoogeland die gespecialiseerd is in patiënten van 65+, en de aandoeningen die daarbij komen kijken. Daarnaast is hij geschoold in het begeleiden van mensen na een CVA (hersenboelding of infarct). Ook is hij voorzitter van het regionale CVA-netwerk. Dit maakt dat hij veel connecties heeft met hulpverleners in de regio die ook extra kennis van deze gevolgen hebben, maar dat hij ook erg veel tijd steekt in de laatste ontwikkelingen rondom het herstel na een CVA. Tevens werkt Eduard veel samen met andere therapeuten (bijvoorbeeld de ergotherapeut) om u zo breed mogelijk te kunnen ondersteunen in uw herstel.

Kanker

Als u kijkt naar de groep mensen die kanker heeft en dit overleeft, dan is deze ziekte ook sterk vertegenwoordigd in de groep mensen van 65+. Gelukkig is kanker steeds vaker te genezen of kan er extra tijd gegeven worden aan mensen waarbij de ziekte niet meer te genezen is. De behandelingen die ondergaan worden met kanker hebben gevolgen voor uw lichaam. Ook daar kan fysiotherapie bij helpen.

Begeleiding bij kanker

Judith ten Bruggencate van Fysiotherapie Muda is in opleiding tot oncologie fysiotherapeut en kan laten zien dat de gevolgen van kanker omkeerbaar kunnen zijn, of in ieder geval verminderd kunnen worden.

Een operatie, de chemotherapie, de hormoon- of immuuntherapie en de eventuele bestraling hebben allerlei gevolgen. Denk aan vermoeidheid, beperkingen in het bewegen, de kracht of de conditie. Judith kan mensen op de juiste manier begeleiden en heeft een netwerk om zich heen van andere behandelaars, zoals een diëtiste en oncologie (wijk)verpleegkundige. Zij kunnen u naast de behandelingen van artsen goed begeleiden.

Begeleiding na een CVA bij Fysiotherapie Muda

In onze praktijk zijn vier fysiotherapeuten werkzaam die kennis hebben van ernstige aandoeningen als een hersenbloeding, infarct of kanker, en het herstel daarvan. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Contact

Wilt u graag een intake gesprek om snel van uw klachten af te komen?

Geef dan uw gegevens door en wij nemen contact met u op! of bel: 0226 797940

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.