Een praktische zwangerschapsworkshop met je partner!

Spinning Babies® Parent Class is een nieuwe zwangerschapscursus in Nederland, ontwikkeld door de Amerikaanse verloskundige Gail Tully. Spinning Babies® is gebaseerd op drie principes: Zwaartekracht, balans en beweging.  De oefeningen hebben als doel om meer ruimte in je buik en bekken te creëren. Met Spinning Babies® vergroot je de kans op een ontspannen zwangerschap en vlotte bevalling.

Spinning Babies® Parent Class

Je baby tijdens de bevalling

Tijdens deze praktische zwangerschapsworkshop met je partner, leren jij en je partner over de anatomie van de baarmoeder, het bekken en de draai beweging die de baby maakt. Om door de bekkenuitgang te kunnen, maakt de baby eerst een inwendige draai. Zodra het hoofdje is geboren gaat de baby nogmaals draaien zodat ook de schouders door de bekkenuitgang kunnen. Je lichaam is hier voor gebouwd en de oefeningen die we jullie leren helpen dit proces te ondersteunen. Door de weeën, de zwaartekracht en je lichaamshouding wordt je baby door je eigen lichaam vanzelf de goede kant op begeleidt. Als je bekken in balans zijn en je spieren soepel genoeg, kan de baby vanzelf de weg van het geboortekanaal volgen.

Zwangerschapscursus Spinning Babies® Parent Class

De oefeningen en houdingen die je leert tijdens Spinning Babies® Parent Class zijn erop gericht om je spieren en banden te ontspannen, op juiste lengte te houden en te versterken. Zo ontstaat er de juiste bewegingsruimte voor de baby. Deze oefeningen hebben direct een invloed op de symmetrie in de moeder haar bekkengebied waardoor zwangerschapskwalen verminderen of weg kunnen gaan.

Spinning Babies® gaat uit van drie principes: balans, zwaartekracht en beweging  (Three Sisters of Balance℠). Lees hieronder over het doel hiervan:

  • De baby de mogelijkheid geven om te roteren zodat het kan indalen met het hoofdje in de optimale positie.
  • Het bekken versoepelen en openen door houding en positie.
  • De baby zelf de kans te geven te bewegen in de ruimte die de moeder heeft kunnen maken om optimaal in te kunnen indalen en geboren te worden.
  • Inzicht geven in de bewegingen van de moeder haar bekken tijdens indaling en geboorte.

Spinning Babies® Parent Class bij Fysiotherapie Muda

Ben jij geïnteresseerd in de zwangerschap Workshop Spinning Babies® Parent Class? In een 3 uur durende groepsworkshop leren Sylvia Muda (fysiotherapeute) en Laura van der Beek (verloskundige) jou en je partner alles over de bijzondere reis die een baby aflegt in de buik en bekken van de moeder en veel praktische oefeningen die je direct kunt toepassen om meer ontspannen zwanger te zijn. De workshop is op de locatie van Fysiotherapie Muda, Anna van Saksenstraat 58, 1723 KW te Noord-Scharwoude, kijk voor actuele data en prijzen op www.fysiotherapiemuda.nl/spining-babies/

Spinning Babies® Parent Class

Wil je meer weten over Spinning Babies® Parent Class of je direct inschrijven? Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in!

    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.